Yx

Yx

Yx

Yx

Yx

A-ads

A-ads

A-ads

Yllix

Sunday, March 23, 2014

စားၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း (၇) ၾကာဇံခ်က္ ႏွင့္ ေရွာက္သီးသုပ္

Photo: ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလး
-------------------------------------------------
သၾကၤန္တြင္း လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ၾကာဆံခ်က္ ပူပူေလးပါ။ လုပ္ရလြယ္ျပီ စားလုိ႔လည္း ေကာင္းသည္မုိ႔ ခုပဲ ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ကို တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
-------------------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=5184/ မွာ ၾကည္႔နုိင္ပါတယ္...
-------------------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

    ပဲၾကာဇံ – ၁၅က်ပ္သား (၂၄၀ ဂရမ္)
    ၾကက္ရုိး – ၃၀က်ပ္သား(၄၈၀ ဂရမ္)
    ငါးဖယ္ – ၁၀ က်ပ္သား (၁၆၀ ဂရမ္) Optional
    မွုိေျခာက္ – ၂က်ပ္သား (၃၂ ဂရမ္)
    ပဲေျခာက္ – ၂က်ပ္သား (၃၂ ဂရမ္)
    ပန္းေျခာက္ – ၂က်ပ္သား (၃၂ ဂရမ္)
    ငုန္းဥ – ၁၀လံုး (ေရျဖင္႔ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ)
    ၾကက္သြန္နီ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
    ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
    နႏြင္းမွုန္႔ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
    ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
    ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
    ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
    သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
    ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
-------------------------------------------------
ျပင္ဆင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

    ၾကက္သြန္နီ – ၅လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
    နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
    သံပရာသီး – ၄လံုး (၄စိပ္စိပ္ပါ)
    ငါးငံျပာရည္
-------------------------------------------------
ျပင္ဆင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကာဇံ၊ မွုိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္တုိ႔ကို ေရျဖင္႔ စိမ္ထားေပးပါ။

၂။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၄လီတာ)ထည္႔ျပီ ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပဳတ္ထားပါ။

၃။ ေရ၃လီတာေလာက္က်န္လွ်င္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္အုိးကို မီးပိတ္လိုက္ျပီ ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ကာ၊ အေအးခံျပီ ၾကက္ရုိးမွ အသားမ်ား ႏႊင္းေပးပါ။

၄။ ငါးဖယ္ကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ႏုယ္ျပီ ငါးဖယ္ကို အျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးကာ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေၾကာေပးျပီ ပါးပါးလွီးေပးပါ။

၅။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသပ္ေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ နႏြင္းမွုန္႔၊ အေရာင္တင္မွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အသားႏႊင္းထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ။

၆။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီျပန္လွ်င္မီးပိတ္လိုက္ပါ။

ရ။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ပန္းေျခာက္၊ မွုိေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငုန္းဥ၊ ၾကက္သားခ်က္၊ ငါးဖယ္ တုိ႔ကို ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရန္ အသင္႔ျပင္ထားပါ။
-------------------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ျပန္တည္ထားပါ။

၂။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သား၊ မုွိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငါးဖယ္၊ ငုန္းဥ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၅မိန္ခန္႔ အဖံုးအုပ္ထားပါ။

၃။ အရသာအတြက္ ငါးငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ တု႔ိကုိ ထည္႔ျပီ ေ၇ာေမႊလိုက္ပါ။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။

၄။ ေစာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကာဇံခ်က္ ေလာင္းထည္႔ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ သံပရာသီး ညွစ္ထည္႔ကာ ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကာဇံခ်က္ကုိ ခ်က္ခ်င္း မသံုးေဆာင္ေသးလွ်င္ ၾကာဇံကို ခ်က္တဲ႔အခါ ထည္႔မခ်က္ပဲ သက္သက္အုိးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ ဆယ္ထားပါ။ စားမွ ပန္းကန္ထဲ ၾကာဇံကို ထည္႔ျပီ ၾကာဇံခ်က္အရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ပါ။
-------------------------------------------------
Wutyee Food House
-------------------------------------------------






စားၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း (၇)ေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ. ၾကိဳက္တဲ့အခ်ိန္မွာ
ဖတ္ႏုိင္ေအာင္လို႕ ထံုးစံအတိုင္းပဲ PDF ေလးနဲ႕ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္.. ေအာက္မွာေဒါင္းယူ
ႏိုင္ပါပီဗ်ာ.




DOWNLOAD





အဆင္ေျပပါေစခင္ဗ်ာ........
Myanmar IT Sky

Download အဆင္မေျပရင္ ေက်းဇူးျပဳၿပီးစာေလးေရးၿပီးေျပာခဲ့ပါဗ်ာ.. မိတ္ေတြမ်ားအားလံုး အတြက္ အဆင္ေျပေအာင္အတတ္ႏိုင္ဆံုးၾကိဳးစားေပးပါမယ္ခင္ဗ်ာ။

0 comments:

Post a Comment